dimarts, 3 d’abril del 2018

El pres se'n va a dormir


El pres se’n va al llit. Avui el company de cel·la sembla de bon humor. Entre això i que el fred de l’hivern s’ha acabat, amb una mica de sort aquesta nit dormiran tots dos bé. 

Com cada nit, es pregunta si canviaria res del que va fer. Com cada nit, conclou que tant se val. Ell representava el seu país i en aquell moment milers, què dic milers, milions de persones l’empenyien cap allà. Els estimava i l’estimaven. I ell ja sabia que tant d’amor tenia un preu. I que aquells que no ens estimen li farien pagar amb escreix.

Pensa en els seus fills. Sembla que ja s’hi van acostumant, com fan tots els petits en les situacions més tristes. Tant de bo no perdéssim aquesta fortalesa quan ens fem grans! Ells seguiran el seu camí amb fermesa i cap injustícia podrà frenar-los.

Tanca els ulls i la veu a ella. La ressegueix en la foscor, segur de no equivocar-se ni un centímetre del seu contorn. En aquell moment ho donaria tot per poder-la tocar. Pensa en algunes escenes que costarien d’escriure sense enrogir. Just quan ella fa aquella rialla que li agrada tant, ell sospira i s’adorm.

Demà serà un altre dia. Miserablement semblant a l’anterior, però, al cap i a la fi, un altre dia.


Papa Nates
Vic (Osona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada